2017.06.03 18:00-20:00

‘The Villages’ is a duration-based solo performance. The audience is able to come and go as they please.
“In The Villages, I seek to create a moment of unexpected connection; it challenges the preconceived notions of how we typically connect with one another. It is a game of power with strict rules and relations, in which the power dynamics are made explicit.
 Lori Baldwin is originally from the USA, and lives and works in Budapest. She has been making original performance work both in collectives and individually since 2009. She is a queer feminist artist, creating havoc and play by facilitating inclusive party spaces and performance events. Lori is the co-founder of the performance group AVOEC. AVOEC creates work that disrupts binaries, embraces uncertainty, and revels in quiet spectacles. Working between the realms of performance, theatre and live art, their work is concerned with the experimental edges of traditional art making.
Magyarul
‘A Falvak’, egy úgymond időtartam-alapú szóló előadás. Itt is a közönség szabadon jöhet-mehet, ahogy szeretnének. “A Falvakban igyekszem egy pillanatnyi váratlan kapcsolatot teremteni; ez kihívás a megszokott hozzáállásunknak arról, hogy hogyan is szokásunk kapcsolatba kerülni egymással. Ez egy hatalmi játék, amikor is szigorú szabályok és kapcsolatok által a hatalom dinamikája egyértelművé válik.” Lori Baldwin az USA-ból származik, jelenleg Budapesten él és dolgozik. 2009 óta performance munkákat végez egyedülállóan és kollektív formában is. Egy queer feminista művész, aki egyszerre pusztítást és játékot hoz létre munkájában, legyen szó akár inkluzív bulik vagy performance rendezvények megszervezéséről. Lori az AVOEC előadó csoport társalapítója. Az AVOC olyan munkákat hoz létre melyek szakítanak a gender bináris gondolkodással, befogadja a bizonytalanságot és csendes látványosságokat. Munkájuk mind úgy bele illik a performance, a színház és az előadóművészet világába, ahol is az experimentális határvonalak felfedezésével és átlépésével feszegetik a tradicionálisan ismert művészet fogalmát.